“Крила” юної хустянки Іванни Сабадош вразили всю Україну (+ФОТО)

“Крила” юної хустянки Іванни Сабадош вразилвсю Україну (+ФОТО)

fotoЗапрошення до Києва на заключний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої поезії стало несподіванкою для школярки з маленького містечка над Тисою. Про те, що вона пише вірші донедавна знала тільки власна родина.

Більше про перспективи учениці Хустської СШ І-ІІІ ст. №6 та вихованки авторської дитячої художньої школи Ласло Гайду говорилося, як про юного майстра пензля. Торік вона здобула дві нагороди міського та обласного рівня у конкурсі “Знай і люби свій рідний край”. Тож перші поетичні спроби “засвітитися” на всю країну через освітній портал “ПедПреса” сама Іванка розціювала, як гру.

Та її вірш “Крила” було відібрано з поміж творів сотень інших школярів і виставлено на інтернет-голосування. Як виявилося, за маленьку дівчинку вболівали не тільки знайомі та друзі, але й усі працівники видавництва. “Кожен мав своїх улюбленців, проте всіх вразив вірш «Крила» Іванни Сабадош. Саме цей поетичний твір отримав найбільше коментарів відвідувачів порталу – 122. Тому присвоїли Іванці спеціальну номінацію – «Вибір освітнього порталу ПедПРЕСА». – йдеться на сайті видання.

Крім того, Іванну Сабадош названо відкриттям конкурсу. Нею зацікавилися у Спілці письменників, і, навіть, планують видати збірку поезій хустської школярки. Цікаво, що вірші дівчинки вже перекладають англійською і читають за кордоном. Як і всі митці, Іванка має власну історію пробудження поетичного дару. Свої «Крила» вона написала після того, як побувала під колесами автівки.

Іванну Сабадош вітали член українського комітету Міжнародного ПЕН-клубу, член Національної спілки письменників України Г.А. Фалькович, відомий український письменник Сергій Пантюк та інші.

Окрім цього, вірш вразив і заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського. Він процитував слова із поезії і зазначив: “ Як це символічно!  Нам всім не завадило  б пошити  собі крила…”

Тож ученицю спецшколи №6 із Хуста було названо кращою юною поетесою України.

Українці обрали кращих юних поетів країни (ФОТОРЕПОРТАЖ)

 

За матеріалами:

http://karpatnews.in.ua/news/53949

А також:

http://zakarpattya.net.ua/News/102547-Ivanku-Sabadosh-iz-KHusta-nazvano-krashchoiu-iunoiu-petesoiu-Ukrainy


Залишити коментар