Вона шиє собі крила, щоб навчитися літати… Обрали кращих поетів країни серед дітей

Вона шиє собі крила, щоб навчитися літати… Обрали кращих поетів країни серед дітей

Майбутні Шевченки, Лесі Українки і Ахматови з’їхалися на перший Всеукраїнський фестиваль дитячої поезії. Заявок на участь було близько п’ятисот, обраними стали – кілька десятків. За результатами інтернет-голосування на освітньому порталі ПедПРЕСа визначилися шість переможців. Директор видавництва «Педагогічна преса» Олександр Овчар нагородив ще трьох юних поетів спеціальними призами від порталу.
Відкриттям конкурсу стала 6-річна Іванка Сабадош із Закарпаття зі своїм віршем «Крила». Завдяки конкурсу Іванкою зацікавилися у Спілці письменників, і ,навіть, планують випустити збірку іі віршів. Виявляється, поезію дівчинки вже перекладають англійською і читають за кордоном. Як і всі митці, Іванка має власну історію пробудження поетичного дару. Свої «Крила» вона написала після того, як побувала під колесами автівки.
Саме для підтримки таких обдарованих дітей провели фестиваль поезії. Для заохочення переможці отримали електронні книжки від ПедПРЕСи, передплату на журнали і обіцянку поліпшити якість літератури для дітей.
Фестиваль поезії надихнув чиновників на нововведення і у вивченні дитячої психології. Тож, можливо, на черговому візиті до психолога дитину попросять не лише зробити малюнок, а й скласти вірша чи кілька речень прози.
Перший фестиваль поезії – буде не останнім, обіцяють у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту. Це-лише страт на шляху розвитку дитячої поезії, яка поки що, на жаль, не користується великим попитом у нашій країні.

 

Відео можна подивитися ТУТ

Із сайту ПедПреса:

http://pedpresa.com/

Залишити коментар