Українці обрали кращих поетів країни

Українці обрали кращих поетів країни

Справжнє свято римованого слова відбулося у столичному Будинку вчителя! На фінальне нагородження з усіх кінців приїхали маленькі і дорослі переможці і лауреати Всеукраїнського фестивалю дитячої поезії.

На юних поетів чекали майстер-класи, де вони могли намалювати ілюстрацію до улюбленого вірша або навчитися правильно римувати. А от дорослі поети, методисти, викладачі, вихователі та фахівці Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНмолодьспорту зібралися за круглим столом. Обговорили стан сучасної української поезії для дітей, проблему нестачі літератури в дитсадках та перспективу видання збірки віршів українських дітей.

Учасники другого етапу Фестивалю дитячої поезії отримали дипломи переможців і лауреатів та призи від партнерів з рук співголів фестивалю заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського і Григорія Фальковича.

Переможців інтернет-голосування на освітньому порталі ПедПРЕСА особисто поздоровив і вручив подарунки директор видавництва «Педагогічна преса» Олександр Овчар.

Електронні книжки та дипломи від ПедПРЕСИ отримали:

Номінація «Кращий вірш для немовлят» – Клименко Віра Олександрівна, математик-методист із Києва

Номінація «Кращий вірш для дітей віком від 1 до 3 років» – Сердюк Віра Миколаївна, пенсіонерка, смт Любеч, Чернігівська область

Номінація «Кращий вірш для дітей віком від 3 до 6 років» – Турчина Юлія Володимирівна, вчитель-логопед у дитячому садочку, м. Харків

Номінація «Кращий вірші для молодших школярів» – Воронцова Орина Юріївна,учениця 8-Б класу, МЗШ №34, м. Макіївка, Донецька область

Номінація «Кращий дитячий вірш. Діти до 6 років» – Живчик Софія, 5 років, м. Київ

Номінація «Кращий дитячий вірш. Молодші школярі» – Гриб Дар’я, 9 років, учениця гімназії №11, м. Запоріжжя

Поки тривало інтернет-голосування на порталі ПедПРЕСА, за учасників вболівали не тільки їх друзі та знайомі, а й усі працівники видавництва. Кожен мав своїх улюбленців, проте всіх нас вразив вірш «Крила» Іванни Сабадош. Та й не тільки нас. Саме цей поетичний твір отримав найбільше коментарів відвідувачів порталу – 122. Тому ми присвоїли Іванці спеціальну номінацію – «Вибір освітнього порталу ПедПРЕСА».

До останнього боролися за перемогу у голосуванні на порталі ПедПРЕСА ще дві учасниці в категорії «Молодші школярі». Ксенію Попович від перемоги відділяє всього 8 читацьких голосів. Тому ми нагородили її спеціальним призом у номінації «Воля до перемоги».

Справжнім відкриттям для нас став іще один учасник голосування – Антон Кармаза. Хлопчик має талант не тільки до римування, а ще й до музики. Тому Антон отримав від порталу ПедПРЕСА спеціальний приз у номінації «Багатогранність таланту»!

До свята поезії приєдналася і газета для школярів «Клякса». Відвідувачі сайту газети обрали свою переможницю – Аліну Сєвєрську. Учениця одеського ліцею №24 отримала у подарунок сертифікат на передплату газети. Крім того, її вірш опублікують на сторінках видання.

Нагадаємо, фестиваль для найменших митців і професійних майстрів римованого слова, адресованого дітям Уперше в Україні Міністерство освіти і науки, молоді та спорту разом з освітнім порталом  ПедПРЕСА та за участі знаного українського дитячого поета Григорія Фальковича, провідних дитячих поетів і митців.

Протягом чотирьох місяців на електронну скриньку фестивалю надійшло понад  500 листів! Це були й індивідуальні заявки, і групові. Свої вірші на конкурс надсилали не тільки вже визнані дитячі поети, а й ті, хто вперше представляє свою творчу роботу на широкий загал.

 

Джерело:

http://pedpresa.com/blog/ukrajintsi-obraly-kraschyh-poetiv-krajiny.html

Залишити коментар